TULJCI

TULJCI

Sastojci

0.5 L mlijeka
3 kom Jaja
3 žlice oštrog brašna
3 žlice šećer
2 kom vanilin šećera
1 paket lisnatog tijesta

Priprema

01.

Od lisnatog tijesta napraviti tuljke: pomoću kalupa rolati trakice lisnatog tijesta da ispadnu kao tuljci i peći nekih 15-ak minuti dok ne dobiju lijepu zlaćanu boju. Od jednog paketa lisnatog ispadne cca 36 tuljaka.

02.

Skuhati mlijeko.

03.

Odvojiti žumanjce od bjelanjaka. Napraviti snijeg od bjelanjaka.

04.

Mutiti žumanjke s tri žlice šećera i dodati 3 žlice brašna i vanili šećer. Ako je rijetko dodati još malo brašna, ako je gusto dodati malo mlijeka.

05.

Kad mlijeko uzavrije staviti žutu kremu, još malo miješati da zgusne kao puding i onda dodati snijeg od bjelanjaka.

06.

Kremu pustiti malo ohladi - ne skroz, pa pomoću šprice za šlag puniti tuljke. Na kraju tuljke posuti šećerom u prahu.

žena.hr
23.5.2013.