Čokolada, vanilija i orasi stvaraju savršenu harmoniju okusa u ovom kolaču.
Sastojci
Priprema
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg i polako dodaj šećer. Kad se to dobro izmiješa (možeš ručno bez problema) lagano dodaj brašno s praškom za pecivo, mljevene orahe i mrvice.
Kolač peći na 180 stupnjeva Celzijusa oko 25 minuta. Ubodi čačkalicu u tijesto pa ako je čačkalica ostala čista, bez mrvica, onda je tijesto pečeno.
Za kremu, u malo mlijeka umuti žumanjke, šećer i puding i sve zajedno ukuhaj u preostalom mlijeku kojeg si prije svega stavila da zakuha.
U polovicu smjese dodaj čokoladu i miješaj dok se čokolada ne rastopi. Zatim pusti da se sve lijepo ohladi.
Pjenasto izraditi margarin i u svaku polovicu kreme dodati po pola izrađenoga margarina.
Pečeno tijesto premaži žutom kremom pa na to složiti petit kekse koje si prethodno namočila u malo kave. Preko toga premaži čokoladnom kremom i na vrh pospi mljevenim orasima.