Trostruki užitak

Trostruki užitak

Sastojci

0 kom tijesto:
6 kom bjelanjaka
200 g šećer
150 g oraha
2 žlice krušnih mrvica
3 žlice brašno
0.5 kom prašak za pecivo
0 kom krema:
6 dcl mlijeka
6 kom žumanjaka
200 g šećer
2 kom puding od vanilije
250 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
0 kom mljeveni orasi za posipanje

Priprema

01.

Istuci snijeg od bjelanjaka sa šećerom, dodaj ostale sastojke i stavi peći u veću namašćenu i brašnom posutu tepsiju u prethodno zagrijanu pećnicu. Peci oko pola sata na 175°C.

02.

Pečeni biskvit još malo topao poškropi limunadom ili narančinim sokom (po izboru).

03.

Za kremu umuti žumanjke sa šećerom i praškom za puding, od 6 dl mlijeka uzmi malo i umuti sa smjesom. Ostatak mlijeka ostavi da zakuha pa u njega ukuhaj smjesu. Miješaj na laganoj vatri dok se ne zgusne u kremu.

04.

U pola smjese umiješaj 10 dag čokolade i ostavi obje kreme da se dobro ohlade.

05.

Izradi margarin i u svaku kremu dodaj pola (po 10 dag u svaku) i dobro izmiksaj.

06.

Hladan biskvit najprije premaži čokoladnom kremom, na nju složi petit beurre kekse namočene u mlijeko. Kekse premaži žutom kremom pa prelij čokoladnom glazurom.

07.

Za glazuru na laganoj vatri otopi ulje i čokoladu.

žena.hr
13.1.2015.