Trostruki užitak

Trostruki užitak

Sastojci

0 kom KORA
0 kom 6 bjelanaca
0 kom 250 gr margarina
0 kom 2 pudinga od vanilije
0 kom 100 gr čokolade za kuhanje
0 kom 500 ml slatkog vrhnja + petit keks
0 kom 200 gr šećera
0 kom 170 gr mljevenih lješnjaka
0 kom 3 žlice brašna
0 kom 1/2 p.z.p.
0 kom KREMA
0 kom 6 žumanaca
0 kom 250-300 gr šećera
0 kom 700 ml mlijeka

Priprema

01.

Kora

02.

Prvo umutiti bjelance u čvrsti snijeg i polako dodavati šećer. Dodati brašno, p.z.p., mljevene lješnjake miješati žlicom ne mikserom kako bi kora bila prhka.

03.

Na slici se može vidjeti da sam stavila manje šlaga ( nisam imala dovoljno, pa ako se nađete u sličnoj situaciji kolač neće biti manje dobar i na takav način ). Zadnji dio možete kombinirati šlag i čokolada ili jedno ili drugo ili oboje.

04.

Dobar tek!

05.

Peći na 180° 25 min.

06.

Krema

07.

Pudinge od vanilije , žumance i šećer umutiti. Dodati u mlijeko kada je prokuhalo (za puding oduzimate mlijeko od 700 ml).

08.

Sve se treba dobro sjediniti uz stalno miješanje na plati.

09.

U kremu kada se ohladila staviti izmiješani margarin sa 2 vanilija šećera možete dodati u margarin i 6-8 žlica šećera. Sve dobro izmiksati te kremu podijeliti na dva dijela.

10.

U jedan dio dodati istopljenu čokoladu, drugu ostaviti žutom.

11.

Na koru ide prvo tamna krema,zatim petit keksi ( ja sam ih močila u mlijeko s nescafeom), preko žuta krema i završno šlag.

12.

Preko šlaga možete staviti i otopljenu čokoladu, ali je meni to previše jer je kolač zaista prava bomba.

žena.hr
3.6.2014.