Kora
Sastojci
Priprema
Prvo umutiti bjelance u čvrsti snijeg i polako dodavati šećer. Dodati brašno, p.z.p., mljevene lješnjake miješati žlicom ne mikserom kako bi kora bila prhka.
Na slici se može vidjeti da sam stavila manje šlaga ( nisam imala dovoljno, pa ako se nađete u sličnoj situaciji kolač neće biti manje dobar i na takav način ). Zadnji dio možete kombinirati šlag i čokolada ili jedno ili drugo ili oboje.
Dobar tek!
Peći na 180° 25 min.
Krema
Pudinge od vanilije , žumance i šećer umutiti. Dodati u mlijeko kada je prokuhalo (za puding oduzimate mlijeko od 700 ml).
Sve se treba dobro sjediniti uz stalno miješanje na plati.
U kremu kada se ohladila staviti izmiješani margarin sa 2 vanilija šećera možete dodati u margarin i 6-8 žlica šećera. Sve dobro izmiksati te kremu podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati istopljenu čokoladu, drugu ostaviti žutom.
Na koru ide prvo tamna krema,zatim petit keksi ( ja sam ih močila u mlijeko s nescafeom), preko žuta krema i završno šlag.
Preko šlaga možete staviti i otopljenu čokoladu, ali je meni to previše jer je kolač zaista prava bomba.