oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, utrljati
Sastojci
0 kom 4 pripremljene trčke
0 kom sol, svježe mljeveni papar, origano
0 kom punjenim listovima vinove loze (iz limenke, 4 komada)
0 kom 8 ploški dimljene slanine
0 kom 125 ml (1/8 l) crnog vina i 40 g rastopljenog maslaca
0 kom 250 ml (1/4 l) kiselog vrhnja, koricu od 1/2 limuna (neprskanog)
0 kom 2-3 žlice likera od kupina
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
puniti trčke
03.
u svaku trčku staviti po jedan punjeni list vinove loze;
04.
svaku trčku obložiti sa 2 ploške slanine, staviti ih u posudu za pečenje koju smo isplahnuli hladnom vodom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici; čim sok potamni doliti dio od
05.
meso povremeno polijevati sokom od pečenja i nadolijevati tekućinu koja ispari; pečene trčke izvaditi, složiti na zagrijani pladanj i odložiti na toplo; u sok od pečenja dodati
06.
i kratko prokuhati;
07.
umiješati.
08.
oko 45 min
09.
kroketi od krumpira.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb