Trčke "Dolma"

Trčke "Dolma"

Sastojci

0 kom 4 pripremljene trčke
0 kom sol, svježe mljeveni papar, origano
0 kom punjenim listovima vinove loze (iz limenke, 4 komada)
0 kom 8 ploški dimljene slanine
0 kom 125 ml (1/8 l) crnog vina i 40 g rastopljenog maslaca
0 kom 250 ml (1/4 l) kiselog vrhnja, koricu od 1/2 limuna (neprskanog)
0 kom 2-3 žlice likera od kupina
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, utrljati

02.

puniti trčke

03.

u svaku trčku staviti po jedan punjeni list vinove loze;

04.

svaku trčku obložiti sa 2 ploške slanine, staviti ih u posudu za pečenje koju smo isplahnuli hladnom vodom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici; čim sok potamni doliti dio od

05.

meso povremeno polijevati sokom od pečenja i nadolijevati tekućinu koja ispari; pečene trčke izvaditi, složiti na zagrijani pladanj i odložiti na toplo; u sok od pečenja dodati

06.

i kratko prokuhati;

07.

umiješati.

08.

oko 45 min

09.

kroketi od krumpira.

žena.hr
1.4.2016.