Batak i nadbatak očistiti od kožice i preliti sa malo ulja i dodati začina po volji.
Sastojci
0 kom 1 pureći batak sa nadbatkom
0 kom nekoliko krumpira
0 kom nekoliko listova zelene salate kristalke
0 kom šalica smrznutih zelenih mahuna
0 kom nekoliko cvjetova karfiola
0 kom 1 glavica luka
0 kom ulje
0 kom začini po volji
0 kom Za salatu:
0 kom 1 krastavac
0 kom četvrt glavice crvenog kupusa
Priprema
01.
02.
Tako pripremljeno meso staviti u poklopljenoj vatrostalnoj posudi u pećnicu na pečenje na 180-200°C oko sat i pol.
03.
Staviti vodu da zakuha
04.
Za prilog očistiti nekoliko krumpira po želji i pripremiti mahune.
05.
Narezati nekoliko cvjetova cvjetače.
06.
Glavicu luka narezati na kolutove, a povrće oprati pod vodom.
07.
Staviti u zakuhanu posoljenu vodu da malo prokuha i zatim ocijediti.
08.
Meso kad je gotovo izvaditi iz posude za pečenje i na njegovo mjesto prebaciti povrće te zalijati šalicom jušnog temeljca i malo zapeći na desetak minuta
09.
Krastavce, salatu i kupus oprati i narezati te začiniti po volji.
10.