Tradicionalan ručak na moderan način

Tradicionalan ručak na moderan način

Sastojci

0 kom 1 pureći batak sa nadbatkom
0 kom nekoliko krumpira
0 kom nekoliko listova zelene salate kristalke
0 kom šalica smrznutih zelenih mahuna
0 kom nekoliko cvjetova karfiola
0 kom 1 glavica luka
0 kom ulje
0 kom začini po volji
0 kom Za salatu:
0 kom 1 krastavac
0 kom četvrt glavice crvenog kupusa

Priprema

01.

Batak i nadbatak očistiti od kožice i preliti sa malo ulja i dodati začina po volji.

02.

Tako pripremljeno meso staviti u poklopljenoj vatrostalnoj posudi u pećnicu na pečenje na 180-200°C oko sat i pol.

03.

Staviti vodu da zakuha

04.

Za prilog očistiti nekoliko krumpira po želji i pripremiti mahune.

05.

Narezati nekoliko cvjetova cvjetače. 

06.

Glavicu luka narezati na kolutove, a povrće oprati pod vodom.

07.

Staviti u zakuhanu posoljenu vodu da malo prokuha i zatim ocijediti.

08.

Meso kad je gotovo izvaditi iz posude za pečenje i na njegovo mjesto prebaciti povrće te zalijati šalicom jušnog temeljca i malo zapeći na desetak minuta

09.

Krastavce, salatu i kupus oprati i narezati te začiniti po volji.

10.

žena.hr
21.10.2015.