minuta PEČENJE 20 minuta KOLIČINA 8 komada

Sastojci
Priprema
Priprema
U posudi izmiješajte suhe sastojke. 2. Umiješajte jaje i vodu da dobijete rijetko tijesto. Ulijte ga u veliki vrč za mjerenje. 3. Pospite brašnom list masnog papira. 4. Zagrijte malu tavu s debljim dnom. Uključite ploču štednjaka na umjerenu jačinu. 5. Ulijte u tavu osminu tijesta. Jednolično ga rasporedite pomičući tavu i pecite dok rub tortilje ne postane valovit. Okrenite je i ispecite s druge strane. 6. Istresite tortilju na masni papir i pospite s malo brašna. Pokrijte je drugim komadom papira da ostane mekana. Na isti način ispecite i ostale tortilje, tavu uvijek najprije zagrijte, a tijesto promiješajte. Tortilje odmah poslužite, ili ostavite da se ohlade pa ih stavite u kutiju s poklopcem. Pogodne su i za zamrzavanje.
Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb