Meso se nasječe na komadiće pa se poprži na ulju, izvadi iz posude i na to isto ulje se stavlja luk i paprika, malo soli, kajenskog papra, papra te meksičke mješavine začina, a zatim dodajete kukuruz i grah. Artičoka se nareže na sitne komade pa također stavi u tavu. Isključite plamen.
Sastojci
0 kom 12 tortilja
0 kom 500 g svinjetine
0 kom sol
0 kom papar
0 kom kajenski papar
0 kom mješavina začina "Meksička kuhinja" (Kotanyi)
0 kom malo sira, npr. Gauda
0 kom 3 konzerve crvenog graha
0 kom 1 konzerva kukuruza
0 kom 1 konzerva artičoka
0 kom 3 glavice crvenog luka
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 250 g paprike, sjeckane
0 kom pasirana rajčica
0 kom Alpro sojino ili rižino vrhnje za kuhanje
Priprema
01.
02.
Pleh u kojem ćete peći tortilje namažite maslacem (dno i rubove).
03.
Svaku tortilju s unutrašnje strane premažite pasiranom rajčicom kako bi bila mekša i savitljivija. Na sredinu stavite par komadića mesa i prekrite ga mješavinom graha i ostalih sastojaka. Preklopite tortilju i prstima gurajte sadržaj od sredine prema kraju. Stavite je u pleh tako da onaj dio gdje je zadnji puta preklopljeno bude okrenut prema dolje i tortilja nam ostane zarolana.
04.
Postupak ponovite za preostalih 11 tortilja.
05.
Vrhnjem za kuhanje prelijte tortilje, posebice uz rub pleha i povrh svega naribajte malo sira. Neka se peče 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.