Za biskvit odvoji žumanjke od bjelanjaka.
Sastojci
Priprema
U bjelanjke dodaj 2 žlice hladne vode i miksaj dok ne dobiješ snijeg, zatim dodavaj žlicu po žlicu šećera i dobro izmiksaj.
Sada dodaj žumanjke i opet malo duže miksaj,pa stavi brašno ,kakao i na kraju 2 žlice ulja.Peci na 180 "C kod mene oko 10 minuta,zavisi od pećnice.
Sada skuhaj preljev za biskvit od mlijeka ,šećera i kakaa i prelij vrući biskvit.
Krema 1
Od 1l mlijeka odvoji 3 dl u tome razmuti 3 pudinga i šećer,ostatak mlijeka stavi da zakipi i skuhaj puding.Stavi da se ohladi ,ali svaki čas malo izmiksaj.
Ne mora se skroz ohladiti,nek ostane mlaka i onda stavi margarin i dobro izmiksaj. Kremu podijeli na 2 djela ,u jedan dio stavi otopljene čokolade.
Krema 2
U soku od kompota razmuti gustin ,šećer i vaniliju.Stavi kuhati ,kada zakipi makni sa vatre i stavi na hlađenje ,nek ostane mlako,pa dobro izmiksaj i pomiješaj unutra višnje.
Sada slaži tortu ,biskvit namočen preljevom ,pa žutu kremu ,zatim kremu od višanja ,pa kremu od čokolade .Ostavi u kalupu barem 4 h.Izvadi iz kalupa i gore stavi šlag ,a dio šlaga ostavi za dekoraciju.