Torta savršena kombinacija

Torta savršena kombinacija

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 3 jaja
0 kom 3 pudinga od vanilije
0 kom 15 dkg šećera
0 kom 20 dkg čokolade sa sitnim lješnjacima
0 kom 5 dkg čokolade za kuhanje
0 kom 1 margarin
0 kom Krema 2:
0 kom pola tegle višanja iz kompota
0 kom 3 dl soka od kompota
0 kom 3 žlice gustina
0 kom 2 žlice hladne vode
0 kom 1 vanilija
0 kom 4 žlice šećera
0 kom Preljev:
0 kom 1 dl mlijeka
0 kom pola žlice kakaa
0 kom 1 žlica šećera
0 kom Dekoracija:
0 kom 1/2 l slatkog vrhnja
0 kom 15 dkg šećera
0 kom 10 dkg brašna
0 kom 1 žlica kakaa
0 kom 2 žlice ulja
0 kom Krema:
0 kom 1 1l mlijeka

Priprema

01.

Za biskvit odvoji žumanjke od bjelanjaka.

02.

U bjelanjke dodaj 2 žlice hladne vode i miksaj dok ne dobiješ snijeg, zatim dodavaj žlicu po žlicu šećera i dobro izmiksaj.

03.

Sada dodaj žumanjke i opet malo duže miksaj,pa stavi brašno ,kakao i na kraju 2 žlice ulja.Peci na 180 "C kod mene oko 10 minuta,zavisi od pećnice.

04.

Sada skuhaj preljev za biskvit od mlijeka ,šećera i kakaa i prelij vrući biskvit.

05.

Krema 1

06.

Od 1l mlijeka odvoji 3 dl u tome razmuti 3 pudinga i šećer,ostatak mlijeka stavi da zakipi i skuhaj puding.Stavi da se ohladi ,ali svaki čas malo izmiksaj.

07.

Ne mora se skroz ohladiti,nek ostane mlaka i onda stavi margarin i dobro izmiksaj. Kremu podijeli na 2 djela ,u jedan dio stavi otopljene čokolade.

08.

Krema 2

09.

U soku od kompota razmuti gustin ,šećer i vaniliju.Stavi kuhati ,kada zakipi makni sa vatre i stavi na hlađenje ,nek ostane mlako,pa dobro izmiksaj i pomiješaj unutra višnje.

10.

Sada slaži tortu ,biskvit namočen preljevom ,pa žutu kremu ,zatim kremu od višanja ,pa kremu od čokolade .Ostavi u kalupu barem 4 h.Izvadi iz kalupa i gore stavi šlag ,a dio šlaga ostavi za dekoraciju.

žena.hr
9.11.2013.