Torta s visnjama

Torta s visnjama

Sastojci

0 kom Sastojci:
0 kom 7 jaja
0 kom 200 g čokolade za kuhanje
0 kom 1 staklenka višanja
0 kom Krema 2:
0 kom 250 ml slatkog vrhnja
0 kom 1 šlag fix
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 2 žlice rakije od višanja
0 kom 2 - 3 žlice šećera u prahu
0 kom Dekoracija:
0 kom 2 vrećice šlaga u prahu
0 kom 250 g šećera
0 kom višnje
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 100 g brašna
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 60 g kakaoa
0 kom na vrhu noža praška za pecivo
0 kom Krema 1:
0 kom 250 ml slatkog vrhnja

Priprema

01.

Od bjelanjaka i 150 g šećera ulupati čvrst snijeg. Žumanjke mutiti pjenasto s 100 g šećera i vanilin šećer, u to dodati žlicu po žlicu ulja. Promiješati brašno, kakao i prašak za pecivo i to prosijati preko smjese od žumanjaka, na kraju dodavati snijeg od bjelanjaka i pažljivo miješati. Izliti tijesto u kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici na 180° oko 40 min. Kad je gotovo ostaviti da se dobro ohladi pa onda prerezati 2 puta kako bi se dobile 3 kore.

02.

Krema1 - zagrijati slatko vrhnje za šlag i u njemu rastopiti čokoladu, i ostaviti da se ohladi.

03.

Krema2 – istući slatko vrhnje za šlag sašlag fiksom čvrsto, dodati rakiju, vanilin šećer i šećer u prahu, mutiti još malo.

04.

U kalup staviti prvu koru, poprskati sokom od višnja, na to složiti višnje, preko dođe 1. krema, onda staviti drugu koru opet poprskati sokom, zatim premazati 2. kremom i na kraju dođe treća kora. Tortu pustiti na hladnom, izvaditi kalup pa je ukrasiti po želji.

žena.hr
15.5.2015.