Torta s preljevom od kupina

Torta s preljevom od kupina

Sastojci

0 kom Za podlogu:
0 kom 300 g keksa
0 kom 150 g tamne čokolade ili čokolade za kuhanje
0 kom Preljev od kupina:
0 kom 300 g kupina
0 kom šećer po želji
0 kom 150 g margarina
0 kom Fil:
0 kom 600 ml mlijeka
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 200 g margarina
0 kom 150 g šećera u prahu
0 kom Ganache krema:
0 kom 220 ml slatkog vrhnja ili šlag u vrećici

Priprema

01.

Kekse zdrobiti ili slabije samljeti da ima i malo većih komadića. Lagano otopiti margarin i u njega dodati kekse i tu smjesu staviti u kalup za torte (staviti masni papir na dno) te staviti na hlađenje u hladnjak.

02.

Fil:

03.

Prašak za puding pomiješati s vanilin šećerom i malo mlijeka, ostatak mlijeka zakuhati i dodati razmućeni puding, na laganoj vatri miješati dok se ne zgusne. Kada se ohladi, dodati margarin pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.

04.

Ganache krema:

05.

Ako radite sa slatkim vrhnjem onda lagano grijati ali da ne dođe do vrenja, dodati čokoladu i mješati dok se ne otopi. Staviti u hladnjak na hlađenje

06.

Ako radite sa šlagom iz vrećice, postupak je sljedeći:  izraditi šlag da bude jako gust, čokoladu otopiti na pari ili u zdjelici sa vodom. Kada se otopi dodati u šlag te staviti na hlađenje u hladnjak.

07.

Preljev od kupina:

08.

Šećer lagano topiti sa malo vode, dodati kupine, miješati dok se ne zgusne. Dok se ohladi usitnite sa štapnim mikserom

09.

Slaganje:

10.

Podloga, fil, većina preljeva, fil, ganache krema. Ostatak preljeva ako želite možete preliti preko kriške torte

žena.hr
8.5.2016.