Slatko vrhnje se zakuha, zatim mu se doda izlomljenu bijelu čokoladu i sve se kuha na laganoj vatri nekih 15 min. Ostaviti da se ohladi. U ohlađenu smjesu umiksa se mascarpone i sve se opet vrati u hladnjak do filovanja torte.
Sastojci
0 kom Krema:
0 kom 250 ml slatkog vrhnja (mliječnog)
0 kom 1 praška za pecivo
0 kom 70 gr oštrog brašna
0 kom 35 gr gustina
0 kom 100 ml ulja
0 kom 1 čajna žl octa
0 kom 1 jušna žl kruškovca, marascina ili sl
0 kom 150 gr bijele čokolade (kuverture)
0 kom 250 gr mascarponea
0 kom Preljev od malina:
0 kom 250 gr smrznutih malina
0 kom 1 žl šećera
0 kom Biskvit:
0 kom 7 bjelanjaka
0 kom 130 gr šećera
Priprema
01.
02.
Zatim se kuhaju smrznute maline sa jednom žlicom šećera dok ne postanu onako džemasto guste. To se također mora ohladiti.
03.
Slijedi
04.
/3 kreme lagano nanesite preko malinastog preljeva i poklopimo drugom polovicom biskvita kojemu smo površinu koja dolazi na kremu namazali sa drugom trećinom malinastog preljeva.
05.
Premažite tortu tankim slojem kreme, te ukrasimo po želji. Ja sam ostatak malinastog preljeva stavila na sredinu torte. Dobar tek!