Izmutiti 3 bjelanjka postepeno dodavajući 4 žlice šećera. U čvrsti snijeg žlicom umiješati 4 žlice lješnjaka, pola praška za pecivo i 1 žlicu brašna. Peći u okruglom kalupu promjera 24 cm na 180°C dok biskviti ne porumeni. Ponoviti postupak još 2 puta. Treba biti 3 biskvita.
Sastojci
Priprema
Staviti kuhati 0,5 l mlijeka sa 10 žlica šećera i 2 burbon vanilin šećera. U ostala 2 dl mlijeka izmiješati 8 žlica gustina, 2 žlice brašna i 9 žumanjaka.
Ostatak prve kreme namazati oko torte i ukrasiti pločicama čokolade. Gore posipati lješnjacima.
Kada mlijeko provri, umiješati drugi dio smjese i miješati dok se ne zgusne. Kada se zgusne skinuti s vatre i dodati 100 g bijele čokolade i miješati dok se ne rastopi. Ostaviti da se dobro ohladi.
Kada se krema ohladila dobro izraditi 1,5 dl vrhnja za šlag i mikserom umiješati u kremu. Zatim dodati i 80 g margarina koji je stajao na sobnoj temperaturi.
Za drugu kremu izraditi vrhnje za šlag s 2 žlice šećera u prahu.
Slagati na sljedeći način: biskvit, krema 1, krema 2, posipati prženim sjeckanim lješnjacima, dva puta tako, pa biskvit, krema 2.
Za dekoraciju otopiti 200 g bijele čokolade, otopljenu čokoladu istresti na papir za pečenje i raširiti ga. Staviti u frižider da se malo ohladi i zatim rezati na otprilike 6 cm visine.