Za kore pjenasto umutiti 6 bjelanjaka sa 6 žlica šećera, postepeno dodavati 6 žlica oraha i 2 žlice brašna. Pažljivo promiješati i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i peći kore vodeći računa da ne izgore. Postupak ponoviti još jednom da se dobiju dvije kore.
Sastojci
0 kom Kore:
0 kom 12 bjelanjaka
0 kom 200 g mljevenog keksa
0 kom 150 g kokosa
0 kom Fil:
0 kom 0,5 l mlijeka
0 kom 12 žumanjaka
0 kom 200 g šećera
0 kom 3 vanilin šećera
0 kom 7 žlica brašna
0 kom 125 g margarina
0 kom Ukrašavanje:
0 kom 12 žlica šećera
0 kom šlag, slatko vrhnje, ganache
0 kom (po želji)
0 kom 12 žlica mljevenih oraha
0 kom 4 žlice brašna
0 kom Kuglice:
0 kom 1 dl mlijeka
0 kom 100 g šećera
0 kom 100 g čokolade
0 kom 125 g margarina
Priprema
01.
02.
Za kuglice u 1 dl mlijeka staviti šećer i skuhati, potom dodati margarin i čokoladu pa miješati da se svi sastojci rastope i sjedine. Skloniti sa štednjaka i umiješati keks i kokos. Masu malo prohladiti i praviti kuglice.
03.
Za fil umutiti žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom i mlijekom pa staviti da se kuha na pari dok se sve lijepo ne zgusne. Skuhani fil skloniti sa štednjaka i ohladiti. Pjenasto umutiti margarin i sjediniti sa ohlađenim filom.
04.
Na koru nanijeti malo fila, poredati kuglice, prekriti ostatkom fila, staviti drugu koru i na cijelu tortu nanijeti šlag.