Sameljite keks i popržene bademe i onda dodajte otopljeno ulje/maslac. Pomiješajte da se sastojci sjedine i dobro utisnite na dno kalupa promjera 24 cm kojeg ste prije obložili prijanjajućom folijom. Stavite u hladnjak dok
Sastojci
0 kom Podloga:
0 kom 200 g Digestive keksa (može i neki drugi čajni keksi)
0 kom 100 g prženih mljevenih badema
0 kom 100 g kokos ulja ili maslaca (otopljenog)
0 kom Nadjev:
0 kom 300 ml slatkog vrhnja za šlag
0 kom 300 ml kiselog vrhnja
0 kom 150 g šećera u prahu
0 kom 10g želatine u prahu
0 kom 500 g jagoda
Priprema
01.
02.
Pripremite želatinu prema uputi na vrečici. Za to vrijeme smiksajte slatko vrhnje u šlag zajedno sa šećerom u prahu. Zatim dodajte kiselo vrhnje i sve skupa smiksajte.
03.
Nabubrenu želatinu zagrijte i dodavajte ju polagano prethodno izmiksanoj smjesi cijelo vrijeme miješajući.
04.
Jagode operite, očistite i posušite (nekoliko ih ostavite sa strane za ukrašavanje). Slažite ih cijele gusto jednu uz drugu na podlogu od keksiju i badema i zatim sve zalijte pripremljenim nadjevom od vrhnja.
05.
Ukrasite po želji sa preostalim jagodama i dobro ohladite (najbolje preko noći).