Zagrijte pečnicu na 180 C.Namastite i pospite brašnom kalup za tortu promjera 24cm,U vodenoj kupelji zagrijte čokoladu za tijesto.Kremasto izmiksajte maslac,šećer u prahu i sol i postupno dodajte žumanjke i čokoladu.
Sastojci
0 kom TIJESTO
0 kom 100g gorke čokolade
0 kom KREMA OD MASLACA
0 kom 125g
0 kom šećera u prahu
0 kom 1 paketić vanilin šećera
0 kom 3 žumanjka
0 kom 50g gustina
0 kom 250ml mlijeka
0 kom 250g čokoladne glazure
0 kom 200g maslaca
0 kom 100g omekšalog maslaca
0 kom 100g šećera u prahu
0 kom 1 prstohvat soli
0 kom 5 jaja
0 kom 70g mljevenih badema(oraha)
0 kom 2 žlice kakao praha
0 kom 80g poluoštrog brašna
0 kom 1 žličica praška za pecivo
Priprema
01.
02.
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.Pomiješajte bademe(orahe),kakao,brašno i prašak za pecivo te umješajte to u smjesu iz koraka 1. zajedno sa snijegom.Smjesu ulijte u kalup i pecite oko 40 min.Ostavite da pečeni biskvit odstoji 8h ili preko noći.
03.
Za kremu u vodenoj kupelji tucite šećer, vanilin šećer,žutanjke,gustin i mlijeko.Pustite da se krema ohladi u kupelji uz stalno miješanje.
04.
U vrućoj vodenoj kupelji zagrijte čokoladnu glazuru.Pjenasto istucite maslac i postupno žlicu po žlicu dodajte kremu od jaja i čokoladnu glazuru.
05.
Biskvit razrežite na 3 dijela.Donji i srednji dio namažite kremom i spojite ih.Tortu izvana premažite ostatkom kreme i ukrasite čokoladom