) Za tijesto se izmješaju jaja sa šećerom da se dobije gusta i glatka smjesa
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 3 jaja
0 kom 1-2 žličice škrobnog brašna
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom slatko vrhnje
0 kom 15 dg šećera
0 kom 20 dg mljevenih lješnjaka
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom 1/2 žličice cimeta
0 kom masnoća i brašno za kalup
0 kom Nadjev:
0 kom 1 kg višanja (ili cijeli kompot)
0 kom 25 dg šećera
Priprema
01.
02.
) Umiješaju se lješnjaci, prašak za pecivo i cimet.
03.
) Kalup za tortu se dobro namasti i nabrašni.
04.
) Tijesto se ulije u kalup i peče na 200°C oko 20-25 minuta i zatim se hladi.
05.
) Za nadjev višnjama izvaditi koštice i prokuhati ih sa šećerom i malo vode.
06.
) U malo vode otopi se škrobno brašno i umiješaju se višnje.
07.
) Miješajući se prokuhava.
08.
) Kada se ohladi, nadjev se prelije na tijesto i pokrije šlagom.