Tijesto: (donja podloga)
Sastojci
Priprema
- umijesiti tijesto od 1 margarina, 300g brašna, 2 žumanjka, 4 žlice hladne vode, 3 žlice kristal šećera, 1 prašak za pecivo i 1 vanilin. Oblikovati lopticu i staviti u hladnjak 1 h.
teglica višanja i 3 žlice gustina.
- ocijedite višnje tako da u maloj posudici prokuhate sok iz tegle u koji će te dodati 3 žlice gustina uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Nakraju umiješate višnje.
- Preljev stavite žlicom na tortu i razmažite nožem.
Tortu staviti hladiti. Može se jesti i do 3 dana kasnije. Što duže je na hladnom to je bolja.
- nakon toga, tijesto razvaljati na debljinu 0,5 za veći kalup ili 1 cm za manji.
Krema:
- u dublju posudu staviti 2 paketa vindija sira, 150g kristal šećera, 1 vanilin, 3 žumanjka i 1 jaje. To dobro izraditi mikserom da se sve poveže.
(Domaća jaja su super)
- Dobro izrađenu kremu premazati nožem preko tijesta u kalupu, sve staviti do zadnje mrve.
- Nakon tog postupka, staviti tortu peći u pečnicu na 170 - 1h. Nemojte pojačavati temp ili smanjivati vrijeme pečenja jer će vam ispasti sirova.
Preljev: (stavlja se kad je torta pečena, na vruću)