Torta od sira i višanja

Torta od sira i višanja

Sastojci

0 kom 1 margarin (manji, ili po ukusu), 300g oštrog brašna, 5 žumanjka, 4 žlice hladne vode, 3 žlice kristal šećera, 1 prašak za pecivo, 2 vanilin šećera, 2 pakiranja vindija sira (zeleni) od 500g, 150g kristal šećera, 1 jaje, 750g tegla očišćenih višanja, 3 ž

Priprema

01.

Tijesto: (donja podloga)

02.

- umijesiti tijesto od 1 margarina, 300g brašna, 2 žumanjka, 4 žlice hladne vode, 3 žlice kristal šećera, 1 prašak za pecivo i 1 vanilin. Oblikovati lopticu i staviti u hladnjak 1 h.

03.

teglica višanja i 3 žlice gustina.

04.

- ocijedite višnje tako da u maloj posudici prokuhate sok iz tegle u koji će te dodati 3 žlice gustina uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Nakraju umiješate višnje.

05.

- Preljev stavite žlicom na tortu i razmažite nožem.

06.

Tortu staviti hladiti. Može se jesti i do 3 dana kasnije. Što duže je na hladnom to je bolja.

07.

- nakon toga, tijesto razvaljati na debljinu 0,5 za veći kalup ili 1 cm za manji.

08.

Krema:

09.

- u dublju posudu staviti 2 paketa vindija sira, 150g kristal šećera, 1 vanilin, 3 žumanjka i 1 jaje. To dobro izraditi mikserom da se sve poveže.

10.

(Domaća jaja su super)

11.

- Dobro izrađenu kremu premazati nožem preko tijesta u kalupu, sve staviti do zadnje mrve.

12.

- Nakon tog postupka, staviti tortu peći u pečnicu na 170 - 1h. Nemojte pojačavati temp ili smanjivati vrijeme pečenja jer će vam ispasti sirova.

13.

Preljev: (stavlja se kad je torta pečena, na vruću)

žena.hr
16.9.2012.