Na štednjaku otopiti maslac i dodati vanilin šećer. To dodati u kekse i izmixati. Ohlađenu smjesu utisnuti u kalup za torte.
Sastojci
0 kom PODLOGA
0 kom 15dg mljevenih keksa
0 kom PRELJEV
0 kom 4 kom kisele vrhnje (cca.800g)
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom ocjeđene višnje iz kompota
0 kom 10 dg maslaca
0 kom 1 žlica šećera
0 kom 1/2 vanilin šećera
0 kom SIR
0 kom 50 dg sira (ja koristim svježi od babe s placa)
0 kom 7 žlica šećera
0 kom 1/2 vanilin šećera
0 kom 5 jaja
Priprema
01.
02.
Ja kalup obložim papirom za pećenje.
03.
Po želji se može smanjiti i količina šećera, ja ju obično smanjim osobito u podlozi od keksa.
04.
Dobar tek !!!
05.
Mikserom dalje izmixati svježi sir, šećer, vanilin šećer i dodavati jedno po jedno jaje.
06.
Dobivenu kremu izliti preko podloge od keksa i to staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 45 minuta.
07.
U međuvremenu ocijediti višnje iz kompota.
08.
Isto tako razmutiti vrhnju, šećer i vanilin šećer.
09.
Nakon 45 minuta tortu zaliti vrhnjom i šećerom i gore poslagati višnje.
10.
I sve to staviti natrag u pećnicu na još 15 minuta.
11.
Može se činiti izgledom da torta nije gotova, ali vjerujte je i izvadite ju iz pećnice.
12.
Ohladite, izvadite iz kalupa i poslužite.