Torta od sira i višanja

Torta od sira i višanja

Sastojci

0 kom PODLOGA
0 kom 15dg mljevenih keksa
0 kom PRELJEV
0 kom 4 kom kisele vrhnje (cca.800g)
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom ocjeđene višnje iz kompota
0 kom 10 dg maslaca
0 kom 1 žlica šećera
0 kom 1/2 vanilin šećera
0 kom SIR
0 kom 50 dg sira (ja koristim svježi od babe s placa)
0 kom 7 žlica šećera
0 kom 1/2 vanilin šećera
0 kom 5 jaja

Priprema

01.

Na štednjaku otopiti maslac i dodati vanilin šećer. To dodati u kekse i izmixati. Ohlađenu smjesu utisnuti u kalup za torte.

02.

Ja kalup obložim papirom za pećenje.

03.

Po želji se može smanjiti i količina šećera, ja ju obično smanjim osobito u podlozi od keksa.

04.

Dobar tek !!!

05.

Mikserom dalje izmixati svježi sir, šećer, vanilin šećer i dodavati jedno po jedno jaje.

06.

Dobivenu kremu izliti preko podloge od keksa i to staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 45 minuta.

07.

U međuvremenu ocijediti višnje iz kompota.

08.

Isto tako razmutiti vrhnju, šećer i vanilin šećer.

09.

Nakon 45 minuta tortu zaliti vrhnjom i šećerom i gore poslagati višnje.

10.

I sve to staviti natrag u pećnicu na još 15 minuta.

11.

Može se činiti izgledom da torta nije gotova, ali vjerujte je i izvadite ju iz pećnice.

12.

Ohladite, izvadite iz kalupa i poslužite.

žena.hr
5.4.2013.