Torta od palačinki na francuski način

Torta od palačinki na francuski način

Sastojci

0 kom 25 dag brašna 
0 kom 5,5 dcl mlijeka
0 kom 5 dag luka
0 kom 12 dag teletine 
0 kom 0,4 dcl mliječnog umaka
0 kom 1 jaje
0 kom 2,5 dag peršina u listu 
0 kom malo papra
0 kom malo soli 
0 kom Nadjev od špinata:
0 kom 40 dag špinata
0 kom malo češnjaka
0 kom 3 kom jaja 
0 kom malo mliječnog umaka
0 kom 1 jaje
0 kom malo muškatnog oraščića 
0 kom papar 
0 kom sol 
0 kom Nadjev od rajčice:
0 kom 40 dag svježe rajčice
0 kom malo maslinovog ulja
0 kom 5 dag luka
0 kom 1 jaje 
0 kom 0,7 dcl ulja
0 kom malo češnjaka
0 kom papar 
0 kom sol
0 kom Nadjev od gljiva:
0 kom 3 dag maslac 
0 kom 5 dag luka
0 kom 3 dcl mliječnog umaka
0 kom 1 žumanjak
0 kom malo peršina
0 kom papar 
0 kom 3 dag maslac 
0 kom sol 
0 kom  2 dcl umaka od sira
0 kom 4 dag parmezana
0 kom malo soli
0 kom Nadjev od mesa:
0 kom 0,4 dcl ulja

Priprema

01.

Napraviti tekuće tijesto od brašna, mlijeka, jaja i malo soli te odmah ispržiti u tavici na ulju palačinke

02.

Za nadjev od mesa na zagrijanoj masnoći popržimo sitno sjeckani luk, dodamo mljeveno meso, popržimo, dodamo sjeckani peršin, papar, sol i sve povežemo mliječnim umakom i jajem

03.

Za nadjev od špinata skuhani špinat dobro ocijedimo, usitnimo, začinimo muškatnim oraščićem, paprom i solju i povežemo mliječnim umakom i jajem

04.

Za nadjev od rajčice na zagrijanom maslinovom ulju popržimo sitno rezani luk, dodamo rajčice izrezane ne kockice. Zatim se pržimo dok tekućina ne ispari. Dodamo sjeckani češnjak, peršin, papar, sol. I nadjev povežemo razmućenim jajem.

05.

Za nadjev od gljiva možemo upotrijebiti vrganje, pečurke ili neku drugu vrstu jestivih gljiva. Očišćene gljive operemo i izrežemo na listiće. Na zagrijanom maslacu popržimo sitno sjeckani luk, dodamo gljive i popržimo dok gljive ne omekšaju. Dodamo sjeckani peršin, papar, sol i sve povežemo mliječnim umakom i jajem.

06.

Zdjelu namažemo maslacem. U dno se položi palačinka te ju premažemo nadjevom od mesa, zatim opet palačinka pa nadjev od špinata, palačinka pa nadjev od rajčice, palačinka pa nadjev od gljiva. Zatim još jednom ponovimo postupak.

07.

 Gornji sloj se premaže umakom od sira i pospe parmezanom.

08.

Torta se peče u pečnici 200°C 15 minuta.

žena.hr
21.11.2014.