Napraviti tekuće tijesto od brašna, mlijeka, jaja i malo soli te odmah ispržiti u tavici na ulju palačinke
Sastojci
Priprema
Za nadjev od mesa na zagrijanoj masnoći popržimo sitno sjeckani luk, dodamo mljeveno meso, popržimo, dodamo sjeckani peršin, papar, sol i sve povežemo mliječnim umakom i jajem
Za nadjev od špinata skuhani špinat dobro ocijedimo, usitnimo, začinimo muškatnim oraščićem, paprom i solju i povežemo mliječnim umakom i jajem
Za nadjev od rajčice na zagrijanom maslinovom ulju popržimo sitno rezani luk, dodamo rajčice izrezane ne kockice. Zatim se pržimo dok tekućina ne ispari. Dodamo sjeckani češnjak, peršin, papar, sol. I nadjev povežemo razmućenim jajem.
Za nadjev od gljiva možemo upotrijebiti vrganje, pečurke ili neku drugu vrstu jestivih gljiva. Očišćene gljive operemo i izrežemo na listiće. Na zagrijanom maslacu popržimo sitno sjeckani luk, dodamo gljive i popržimo dok gljive ne omekšaju. Dodamo sjeckani peršin, papar, sol i sve povežemo mliječnim umakom i jajem.
Zdjelu namažemo maslacem. U dno se položi palačinka te ju premažemo nadjevom od mesa, zatim opet palačinka pa nadjev od špinata, palačinka pa nadjev od rajčice, palačinka pa nadjev od gljiva. Zatim još jednom ponovimo postupak.
Gornji sloj se premaže umakom od sira i pospe parmezanom.
Torta se peče u pečnici 200°C 15 minuta.