Biskvit: Odvojimo bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke tučemo u čvrsti snijeg uz prstohvat soli. Žumanjke i šećer tučemo dok ne budu pjenasti. Dodamo orahe, brašno i mljeveni keks, zatim sok i koru naranče. Tučemo dok se sastojci ne sjedine. Na kraju kuhačom umiješamo snijeg od bjelanjaka.Ulijemo smjesu u namazan kalup promjera 26 cm i pečemo oko 25-30 minuta na 200 stupnjeva. Biskvit ohladimo i prerežemo.
Sastojci
0 kom Biskvit:
0 kom 6 jaja
0 kom 1 žlica brašna
0 kom 1 1/2 naranča (sok i korica)
0 kom 1 1/2 žlica mlijeka
0 kom 200 g maslaca (omekšalog)
0 kom 200 g šećera
0 kom 200 g mljevenih oraha
0 kom 1 žlica brašna
0 kom 1 žlica mljevenog keksa (Petit Beurre)
0 kom 1 1/2 naranča (sok i korica)
0 kom Krema:
0 kom 3 jaja
0 kom 200 g šećera
Priprema
01.
02.
Krema: Pjenasto istučemo jaja i šećer, dodamo brašno, sok i koru naranče i na kraju mlijeko. Stavimo kuhati na paru, miješajući, dok se ne zgusne. Kremu ohladimo i umiješamo omekšali maslac (mikserom).
03.
Na kraju slažemo red kore, red kreme, pa opet kora i na vrh premažemo ostatak kreme. Ukrasimo po želji šlagom.