TIJESTO
Sastojci
Priprema
Jaja pjenasto umutite sa šećerom.
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom u prahu,dodajte žlicu brašna,koricu jedne naranče i sok od 2 naranče,pa miješajte na pari dok se ne zgusne.
Ohladite i u ohlađeno dodajte pjenasto umuceno 20 dag margarina.
Dvije trećine kreme stavite između 2 tijesta, a ostatkom premažite cijelu tortu.
ZA UKRAS
Slatko vrhnje ulupajte u čvrst snijeg, ukrasite tortu.
Naranču očistite od kore, razdijelite na kriške, pa ih uvaljajte u šećer kristal i ukrasite tortu.
dag margarina otopite u mlijeku, pa ohladite.
Ohlađeno mlijeko miješajući dodajte žumanjcima s 25 dag brašna i praškom za pecivo.
Na kraju umiješajte ribanu koricu od 1 naranče.
Lim dobro namastite i pobrašnite, pa tijesto izlijte u lim.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30-35 minuta.
Pečeno tijesto prebacite na mrežicu i ohladite.
Prerežite da dobijete 2 oblatne.
KREMA