Zagrijte pećnicu na 160°C (oznaka 3 na plinskoj pećnici). Nauljite dublji kalup za torte promjera 23 cm i obložite ga papirom.

Sastojci
1 žlica ulja
175 g glatkog brašna
1 žlica prašak za pecivo
1 žličica cimeta
0.5 žličice mljevenog đumbira
175 g maslaca
175 g smeđeg šećera
3 kom Jaja
2 žlice soka od naranče
200 g naribane mrkve
55 g pekan oraha
55 g punomasnog svježeg sira
250 g šećera u prahu
0 kom naribana korica jedne naranče
1 žlica soka od naranče
Priprema
01.
02.
U zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo, cimet i đumbir i dodajte maslac, smeđi šećer i jaja. Dobro umutite dok ne dobijete glatku smjesu, zatim umiješajte sok od naranče, mrkvu i nasjeckane pekan orahe.
03.
Ulijte smjesu u pripremljen kalup i poravnajte. Pecite kolač u zagrijanoj pećnici 1 - 1 i 1/2 sata dok ne naraste i ne poprimi zlatnosmeđu boju.
04.
Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, zatim izvadite kolač na žičanu rešetku da se posve ohladi.
05.
Za glazuru je potrebno staviti sir, šećer u prahu, koricu i sok naranče u zdjelu i mutiti sve dok smjesa ne postane glatka i gusta, dodajte još soka od naranče ako je potrebno. Namažite na vrh kolača i ukrasite polovicama pekan oraha.
IzdavačKolači za svaki dan
NakladnikZnanje d.o.o., Zagreb