Odvojiti bjelanjke te u njih postupno dodati šećer, vanilin šećer i žumanjke. Žlicom umiješati brašno s praškom za pecivo.
Sastojci
0 kom Biskvit
0 kom 5 jaja
0 kom 10 žlica šećera
0 kom 1/2 kg jagoda (isjeckanih)
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 5 žlica brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom pekmez ili džem od jagoda
0 kom Krema
0 kom 0,5 l slatkog vrhnja za šlag
0 kom 0,5 kg svježeg sira
Priprema
01.
02.
Peći 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Topao pečeni biskvit premazati pekmezom ili džemom od jagoda i zarolati u rolat.
03.
Ohlađen isjeći na kolutove debljine prsta.
04.
Za kremu izmiješati sir sa šećerom. Napraviti šlag. Sve sjediniti te još minutu miksati sve zajedno
05.
Isječene kolutove biskvita posložiti na tacnu u željenom obliku. Na njega staviti 1/3 kreme, prekriti jagodama te premazati kremom pa opet staviti sloj jagoda i gore ostatak kreme.
06.