Torta od jagoda i sira

Torta od jagoda i sira

Sastojci

0 kom Biskvit
0 kom 5 jaja
0 kom 10 žlica šećera
0 kom 1/2 kg jagoda (isjeckanih)
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 5 žlica brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom pekmez ili džem od jagoda
0 kom Krema
0 kom 0,5 l slatkog vrhnja za šlag
0 kom 0,5 kg svježeg sira

Priprema

01.

 Odvojiti bjelanjke te u njih postupno dodati šećer, vanilin šećer i žumanjke. Žlicom umiješati brašno s praškom za pecivo.

02.

Peći 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Topao pečeni biskvit premazati pekmezom ili džemom od jagoda i zarolati u rolat.

03.

Ohlađen isjeći na kolutove debljine prsta.

04.

Za kremu izmiješati sir sa šećerom. Napraviti šlag. Sve sjediniti te još minutu miksati sve zajedno

05.

Isječene kolutove biskvita posložiti na tacnu u željenom obliku. Na njega staviti 1/3 kreme,  prekriti jagodama te premazati kremom pa opet staviti sloj jagoda i gore ostatak kreme. 

06.

žena.hr
7.7.2015.