Torta od jagoda

Torta od jagoda

Sastojci

0 kom 3 jaja
0 kom 250 g jagoda
0 kom 150 g samljevenih badema
0 kom 150 g maslaca
0 kom 2 dcl secera
0 kom 3 dcl brasna
0 kom 1 prasak za pecivo
0 kom 2 vanili secera
0 kom cimet

Priprema

01.

Jagode ocistite,operite,nasjeckajte na manje komade,pospiajte vanili secerom i s malo cimeta.Jaja pjenasto umutite s maslacem,bacemima(malo ij poprzite prije nego sto ih sameljete),secerom i vanili secerom.Dodajte brasno i prasak za pecivo(mozete staviti i par zlica mlijeka ako je tijesto pregusto).Polovinu tijesta stavite peci u namascen i pobrasnjen kalup.

02.

Kad se lagano ispeklo,na to poslozite jagode(bez soka koji su pustile),prelite ostatkom tijesta.Pecite sve skupa oko 45 minuta,a moze i malo vise(pazite da se tijesto dobro ispece,da nebi ostalo nepeceno u sredini).

03.

Na kraju premazite slagom i ukrasite cijelim jagodama

žena.hr
9.3.2010.