Torta od jagoda

Torta od jagoda

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 8 bjelanjaka
0 kom 200 g brašna
0 kom 250 g Zvijezda margarina za kreme
0 kom jagode
0 kom 150 g šećera
0 kom 6 žlica ulja
0 kom 100 g brašna
0 kom 1 puna žličica praška za pecivo
0 kom Krema:
0 kom 1 l mlijeka
0 kom 300 g šećera
0 kom 3 vrečice vanilin šečera

Priprema

01.

Najprije pripremite kremu tako da u vruće mlijeko umiješate brašno i šećer. Kad zakuha, maknuti s vatre i dodati vanilin šećer. Kad se krema ohladi, umiješati margarin.

02.

Jagode oprati, ocijediti i narezati na ploške. 

03.

Pećnicu zagrijte na 170°C, a plitki lim (36 x 28 cm) obložite papirom za pečenje.

04.

prerežite na pola. Kad se biskvit ohladio, premažite ga kremom. Na kremu posložite jagode narezane na ploške te preklopite drugim biskvitom. Postupak ponoviti dok ne potrošite sve biskvite. Tortu možete premazati kremom i ukrasiti po želji.

žena.hr
12.5.2016.