Torta od divljih trešanja

Torta od divljih trešanja

Sastojci

0 kom (za 16 srednjih kriški torte)
0 kom Za biskvit:
0 kom 4 jaja 1 voćni jogurt 1 čaša od jogurta šećera 1 dcl mlijeka 2 čaše od jogurta oštrog brašna 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 1 žlica kakaa 400 gr divljih trešanja (16 komada ostaviti za ukra&scar
0 kom Krema:
0 kom 5 dcl mlijeka 1 puding od vanilije 3 žlice gustina 6 žlica šećera 3 vanilin šećera 18 dkg margarina 5 dcl slatkog vrhnja
0 kom Preljev: 2,5 dcl soka od divljih trešanja može i sok od višanja) 1 puding od vanilije

Priprema

01.

Priprema za biskvit:

02.

Pjenasto mikserom izraditi žumanjke, šećer, vanilin šećer, jogurt, postepeno dodavati oštro brašno sa praškom za pecivo. Na kraju kuhačom umiješati u tu smjesu snijeg od bjelanjaca. Smjesu podijeliti u dva dijela, u drugi dio umiješati kakao. U lim za pečenje uliti prvo žuto tijesto i malo zapeći (cca. 8 min/150 stupnjeva). Izvaditi, složiti na njega divlje trešnje (u nedostatku može i višnje), zalijati sa tamnim tijestom i ispeći do kraja (još cca. 25 min/180 stupnjeva).

03.

Priprema za kremu:

04.

Puding od vanilije pomiješati s gustinom, vanilin šećerom i šećerom, te zakuhati u mlijeku, po uputi na vrećici. Ohladiti pa umiješati margarin i izraditi kremu. U izrađenu kremu dodati tučeno slatko vrhnje i premazati kremom po ohlađenom biskvitu. Biskvit prije premazivanja poškropiti sa sokom od divljih trešanja (ili sokom od višanja). Ostavimo malo kreme za ukrašavanje po torti.

05.

Dok su se biskvit i krema hladili, staviti trešnje da se namaču u malo višnjevca.

06.

Priprema za glazuru:

07.

Puding od vanilije pomiješamo sokom od divljih trešanja, promiješamo da nema grudica i stavimo zakuhati prema uputi na vrećići. Vruće zalijemo po kremi. Na kraju ukrasimo tortu ostavljenom kremom po želji, stavimo trešnje ili višnje.

08.

Korisnički recept: adrica

žena.hr
24.6.2014.