Priprema za biskvit:
Sastojci
Priprema
Pjenasto mikserom izraditi žumanjke, šećer, vanilin šećer, jogurt, postepeno dodavati oštro brašno sa praškom za pecivo. Na kraju kuhačom umiješati u tu smjesu snijeg od bjelanjaca. Smjesu podijeliti u dva dijela, u drugi dio umiješati kakao. U lim za pečenje uliti prvo žuto tijesto i malo zapeći (cca. 8 min/150 stupnjeva). Izvaditi, složiti na njega divlje trešnje (u nedostatku može i višnje), zalijati sa tamnim tijestom i ispeći do kraja (još cca. 25 min/180 stupnjeva).
Priprema za kremu:
Puding od vanilije pomiješati s gustinom, vanilin šećerom i šećerom, te zakuhati u mlijeku, po uputi na vrećici. Ohladiti pa umiješati margarin i izraditi kremu. U izrađenu kremu dodati tučeno slatko vrhnje i premazati kremom po ohlađenom biskvitu. Biskvit prije premazivanja poškropiti sa sokom od divljih trešanja (ili sokom od višanja). Ostavimo malo kreme za ukrašavanje po torti.
Dok su se biskvit i krema hladili, staviti trešnje da se namaču u malo višnjevca.
Priprema za glazuru:
Puding od vanilije pomiješamo sokom od divljih trešanja, promiješamo da nema grudica i stavimo zakuhati prema uputi na vrećići. Vruće zalijemo po kremi. Na kraju ukrasimo tortu ostavljenom kremom po želji, stavimo trešnje ili višnje.
Korisnički recept: adrica