Miksati posebno tijesto 1. a posebno tijesto 2. kad izmiksamo na kalup za torte stavljati jednu žlicu bijele smijese pa jednu žlicu žute smjese.
Sastojci
0 kom Tijesto 1
0 kom 3 bjeljanjaka
0 kom 1 praška za pecivo
0 kom Krema
0 kom 1 l slatkoga vrhnja
0 kom 2,5 dl vrhnja za kuhanja
0 kom 2 kremfix-a
0 kom malo pekmeza od malina, ribizla, jagode…
0 kom 9 dag šećera
0 kom 1 žlicice octa
0 kom Tijesto 2
0 kom 3 žumanjka
0 kom 2 jaja
0 kom 6 dag šećera
0 kom 2 vanil šećera
0 kom 6 dag brašna
Priprema
01.
02.
Slagati kao šahovsko polje.
03.
Peći na 170°C oko 30min.
04.
Peći dva puta, jedno tijesto za donji dio,a jedno tijesto za gornji dio torte.
05.
Miksati jedno vrhnje s drugim dok se ne stvrdne. u smjesu dodati kremfix-e.
06.
Na donje tijesto namazati pekmez, tanki sloj. Namazati kremom i prekriti gornjim tijestom. Posipati šećerom u prahu ili ukrasiti po želji i uživati. :)
07.
Tortu jesti dobro ohlađenu, a jako je fina i smrznuta, onda je kao sladoled.