torta "Krtičnjak"

torta "Krtičnjak"

Sastojci

0 kom 3 jaja
0 kom 100 g šećera
0 kom 170 g glatkog brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 dcl mlijeka
0 kom 2 jušne žlice kakaa
0 kom 5 banana
0 kom 1 dolcela krema za kremšnite
0 kom 200 ml tučenog vrhnja

Priprema

01.

BISKVIT:

02.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

03.

Dobar tek, i u slast!

04.

Žumanjke izmiješajte sa šećerom, kojem kasnije dodate mlijeko.

05.

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, i potom lagano dodajte u žumanjke.

06.

U takvu smjesu, dodajte brašno i prašak za pecivo, i na kraju kakao.

07.

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 C, oko 15 min.

08.

Kada je pečeno,izvaditi tortu van, i odvojiti obruč od kalupa. Biskvit će biti ispupčen u sredini, i zato ga je potrebno izdubiti na način da od ruba torte, kao i dna, ostane 1 cm biskvita. Jušnom žlicom se izvadi višak tijesta koji će poslije poslužiti za ukrašavanje torte.

09.

Kada se biskvit ohladio, izradite kremu za kremšnite, i izrežite banane na pola.

10.

Dno biskvita malo premažete sa kremom, a potom posložite banane, tako da budu jedna do druge,i na njih se izlije ostatak kreme.

11.

Istucite slatko vrhnje, i premažite tortu. Ostatak biskvita (koji ste prethodno izdubili) izmrvite na tortu. Ostavite sat vremena u hladnjak, da se torta malo stegne, i možete užitavati.

žena.hr
8.6.2014.