BISKVIT:
Sastojci
Priprema
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Dobar tek, i u slast!
Žumanjke izmiješajte sa šećerom, kojem kasnije dodate mlijeko.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, i potom lagano dodajte u žumanjke.
U takvu smjesu, dodajte brašno i prašak za pecivo, i na kraju kakao.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 C, oko 15 min.
Kada je pečeno,izvaditi tortu van, i odvojiti obruč od kalupa. Biskvit će biti ispupčen u sredini, i zato ga je potrebno izdubiti na način da od ruba torte, kao i dna, ostane 1 cm biskvita. Jušnom žlicom se izvadi višak tijesta koji će poslije poslužiti za ukrašavanje torte.
Kada se biskvit ohladio, izradite kremu za kremšnite, i izrežite banane na pola.
Dno biskvita malo premažete sa kremom, a potom posložite banane, tako da budu jedna do druge,i na njih se izlije ostatak kreme.
Istucite slatko vrhnje, i premažite tortu. Ostatak biskvita (koji ste prethodno izdubili) izmrvite na tortu. Ostavite sat vremena u hladnjak, da se torta malo stegne, i možete užitavati.