Odvojiti bjelanjak od žutanjka, pjenasto umutiti šećer i margarin koji je bio na sobnoj temp. cca 30min. Zatim dodati žumanjce i sve dobro smikasti. U zasebnoj zdjeli izmješati čokoladu u prahu, pecilni, i brašno te to prosijati u smjesu žutanjaca, lagana umješati. Na kraju istući snjeg od bjelanjaka ( ja uvijek dodam prstohvat soli) . Biskvit se peće na 180 st. oko 15-20min.
Sastojci
0 kom BISKVIT
0 kom 6 jaja
0 kom 200g. šećera
0 kom 200 g. margarina
0 kom KREMA za GORNJI DIO TORTE
0 kom 0,5 L vrhnja za šlag
0 kom 200 g. čokolade
0 kom 100 g. jaffa čokolade
0 kom DEKOR
0 kom 0,5 L slatkog vrhnja (Hole)
0 kom 100 g. šećera
0 kom 200 g. margarina-sobne temperature
0 kom 3 žlice čokolade u prahu ili benko
0 kom 1,5 žlica brašna glatko
0 kom 1 pecilni prašak
0 kom KREMA IZMEĐU BISKVITA
0 kom 6 Dcl mlijeka
0 kom 4 žlice brašna glatkog
Priprema
01.
02.
Kad se biskvit ohladi prerezati ga i namazati bijelom kremom.
03.
Kremu pripremiti tako da u 5dcl mljeka stavimo šećer i zakuhamo do vrenja, a u 1 dcl razmutimo brašno da bude bez grudica. Kad zavrije dodati to u smjesu mljeka i mješati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi i u mlako dodati 200 grama margarina i sve dobro smiksati.
04.
Kremu za polijati tortu pripremimo na način da u vrelo vrhnje dodamo obje čokolade i mješamo dok se ne otopi. nakon toga polijati tortu i sačekati da se ohladi pa krenuti sa ukrašavanjem.
05.
Ja sam za ukrašavanje koristila vrhnje za kuhanje koje sam smiksala i dodala jestive boje, i dodala dekoracije od mms bombona, listić od šećera, bananka i plastični konjić po želji slavljenice.