Istuci snijeg od bjelanjaka, dodaj šećer(6 žlica), brašno, gustin (10dag), prašak za pecivo, liker od kokosa i žumanjke. Peci biskvit na 180°C. Kad se ispeće prereži ga na 3 dijela. Peći ga u okruglom protvanu, za torte.
Sastojci
0 kom 6 jaja
0 kom 9 žlica šećera
0 kom 1 kompot od višnje
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom malo margarina (z glazuru)
0 kom 3 žlice brašna
0 kom 15 dag gustina
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 3 žlice likera od kokosa (Malibu…) po želji, ne mora ići unutra ako se radi za djecu
0 kom 5 žlica kokosa
0 kom 1 kremfix
0 kom 20 dag bijele čiklade
0 kom 0,5l vrhnje za šlag
Priprema
01.
02.
Istuci vrhnje za šlag. Dodaj u vrhnje malo poprženi kokos, 10 dag ribane bijele čokolade i kremfix. I sve dobro promješati.
03.
Biskvit
04.
Glazura (u ovom slučaju ne treba glazuru jer nam za ukrašavanje treba šlag)
05.
I treba nam još jedna beba koj je napravljen samo od plastike i oko 2,5dcl šlaga za ukrašavanje i jestive boje...
06.
Višnje ocjediti od soka. Sok skuhati sa škrobnim brašnom (5dag), šećerom(3 žlice) i vanilin šećerom. Kad se to stvrdne dodati višnje u napravljenu smjesu, izmješati i ostaviti da se ohladi.
07.
Bijelu čokoladu (10dag) i malo margarina otopiti na pari.
08.
Postupak slaganja:
09.
Biskvit
10.
Nadjev od višnji
11.
Krema
12.
Biskvit
13.
Krema