Zagrijte pećnicu na 170/180. I počnite s pripremom. Brašno,šećer,prašak za pecivo, sol, sodu, kakao, vanili šećer staviti u jednu posudu. U drugoj izmiksajte dva jaja i mlijeko i postupno dodajte suhe sastojke i miksajte. Na kraju dodajte vrelu vodu i izmiksajte. Ulijte u kalup za tortu u koju ste stavili papir za pečenje i namazali ga maslacem. Biskvit se peće cca 40 min. Najbolje je to provijeriti čačkalicom- ako je suha pećena je :)
Sastojci
Priprema
Ako ste vješti ovaj biskvit se može prerezati na tri dijela, obzirom da sam ja to radila za proslavu , ja sam ispekla dva biskvita i svaki prerezala na dva dijela, ali sam iskoristila samo tri kore :):) ( ostale biskvite smo pojeli ali od ostalih biskvita se mogu napraviti choco pops ili se može napraviti vrlo visoka torta. :) :) )
Kad se čokolada hladi, za to vrijeme izmiksajte 1 dcl šlaga.
Kad se ganache ohladio dodajte ga onom izmiksanom šlagu i malo po malo miksajte i dobiti ćete gušći čokoladni šlag. Umjesto toga možete i kupiti prah za šlag kremu okusa čokolada ali obzirom da je bilo kasno i dućan nije radio ja sam napravila na ovoj način.
FILANJE:
Na dno kalupa stavite prvi dio biskvita i lagano ga natopite mlijekom / neskvikom/capucinom. Nanesite trećinu kreme i posipajte lješnjacima. Stavite drugi biskvit, lagano zalijte i opet krema i lješnjaci. Pa stavite gore biskvit i kremu i lješnjake.
Ja sam rubove torte namazala premazom od šlaga i čokolade a gore sam posipala čokoladne mrvice i lješnjake.
Tortu ostavite preko noći u frižideru.
Što se dekoracije tiče , možete se igrati i ukrašavati kako vi želite.
Biskvit je punog okusa i vrlo je sočan, može se jesti i sam.
Krema je "teška" ali nije preslatka i zbilja je ovo super kombinacija.
Ovaj kolač spada u kategoriju skupljih kolača.
Pomiješajte mascarpone i nutellu.
Dobar tek :)
P.S.
Ovo je prva ovakva dekorirana torta, ja više volim " naked cake" i zbilja sam ponosna na sebe jer moje torte su oduvijek okusom super a izgled im nije baš za slastičarnu :) :).
Ugodni blagdani svima :)
Na tavu stavite lješnjake i popržite kratko. Kratko ih prohladite i među dlanovima istraljajte da se skine kožica. Sameljite. ( može blender, može u vrečiću za samrzavanje pa sa sukačem za tijesto, može u mlinčeku ).
Stavite lješnjake sa strane.
( možete i lješnjake umutiti u kremu mascarponea i nutelle)
PREMAZ:
U posudu ulijte vodu i stavite posudu iznad te posude.
Na pari zagrijete 1 dcl vrhnja za šlag i dodajte čokoladu za kuhanje. Promiješajte dok se čokolada ne rastopi. Ugasite s vatre i stavite da se hladi.
Pazite da vam čokolada ne zagori.