Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 2 velika patlidžana, oguljena i narezana na ploške
0 kom maslinovo ulje
0 kom nasjeckani peršin
0 kom nasjeckani korijander
0 kom sol i papar
0 kom 3 rajčice, narezane na manje komadiće
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 2 žličice crvene paprike
0 kom 1/2 žličice kumina
0 kom 1 žlica smeđeg šećera
0 kom 20 ml soka od limuna
0 kom 20 ml vinskog octa
Priprema
01.
02.
Premažite ploške patlidžana sa malo ulja sa obje strane. Stavite ih u posudu za pećnicu, posipajte sa malo soli te pecite 30 minuta.
03.
Izvadite patlidžane iz pećnice. Ukoliko su presuhi, posipajte ih sa malo vode. Počekajte 5 minuta da se ohlade te ih zatim narežite na kockice.
04.
U tavi na ulju prepržite češnjak. Dodajte rajčice, crvenu papriku, kumin, šećer i žličicu soli. Pirjajte 10 minuta te maknite sa vatre i dodajte limunov sok, ocat i malo papra.
05.
Prebacite sve u zdjelu za salatu i pomiješajte sa patlidžanima.
06.
Na kraju posipajte sa peršinom i korijanderom.