U tavi prepržite luk češnjak. Dodajte gljive i vino te držite na vatri oko 5 minuta. Dodajte brašno te promiješajte.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom sol i papar
0 kom 400 g linguine tjestenine
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 250 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 50 ml bijelog vina
0 kom 1 žličica timijana
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 400 ml mlijeka
0 kom 200 g šunke, narezane na kockice
0 kom peršin
Priprema
01.
02.
Polako dolijeavajte mlijeko. Držite na vatri 12-13 minuta uz povremeno miješanje.
03.
Dodajte šunku, peršin, sol i papar. Promiješajte i zagrijte.
04.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu te je pomiješajte sa umakom.