Tjesteninu staviti kuhati u posoljenu kipuću vodu.
Sastojci
200 g šparoga
300 g tjestenine
3 dcl vrhnja za kuhanje
1 žličica margarina
1 žlica maslinovog ulja
1 češanj nasjeckanog češnjaka
1 žličica peršina
0.5 dcl bijelog vina
0 kom soli i papra
Priprema
01.
02.
Prije tjestenine mogu se oko 5 minuta prokuhati ostaci očišćenih šparoga te se kasnije promiješaju s kuhanom tjesteninom.
03.
Na malo maslinova ulja i margarina popirjati minutu-dvije sitno nasjeckan češnjak i peršin.
04.
U to staviti očišćene šparoge, zaliti s malo bijelog vina i malo vode (zajedno oko jedan decilitar).
05.
Pirjati deset minuta na laganoj vatri, posoliti, začiniti s malo mljevenog bijelog papra te uliti vrhnje za kuhanje.
06.
Kad prokuha, ubaciti tjesteninu, skinuti s vatre i odmah poslužiti.
07.
Po želji, posuti ribanim sirom.