Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. U međuvremenu stavite losos u tavu i nalijte hladnu vodu tako da prekrije meso.
Sastojci
0 kom 400 g tjestenine rigatoni
0 kom 250 g lososa
0 kom 1 manji luk, sitno nasjeckani
0 kom 2 stručka celera, sitno nasjeckanog
0 kom 200 g sira ricotta
0 kom 2 tikvice narezane na ploške
0 kom malo kopra
0 kom maslinovo ulje
0 kom papar
0 kom malo limunovog soka
Priprema
01.
02.
Stavite tavu na laganu vatru i poklopite je. Kuhajte otprilike 7 minuta dok meso ne promijeni boju.
03.
Izvadite ribu iz tave i ocijedite je na papirnatom ručniku.
04.
Premažite tavu sa maslinovim uljem te dodajte luk, celer i tikvice. Pržite 4-5 minuta miješajući dok povrće ne omekša.
05.
Nakon što je tjestenina kuhana, ocijedite je. Lagano razdvojite losos i dodajte ga tjestenini zajedno sa povrćem.
06.
Smrvite sir i dodajte ga tjestenini.
07.
Na kraju začinite koprom, paprom i limunovim sokom
08.
Napomene:
09.
- umjesto sira ricotta možete koristiti svježi kravlji sir