Tjestenina sa lososom

Tjestenina sa lososom

Sastojci

0 kom 400 g tjestenine rigatoni
0 kom 250 g lososa
0 kom 1 manji luk, sitno nasjeckani
0 kom 2 stručka celera, sitno nasjeckanog
0 kom 200 g sira ricotta
0 kom 2 tikvice narezane na ploške
0 kom malo kopra
0 kom maslinovo ulje
0 kom papar
0 kom malo limunovog soka

Priprema

01.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. U međuvremenu stavite losos u tavu i nalijte hladnu vodu tako da prekrije meso.

02.

Stavite tavu na laganu vatru i poklopite je. Kuhajte otprilike 7 minuta dok meso ne promijeni boju.

03.

Izvadite ribu iz tave i ocijedite je na papirnatom ručniku.

04.

Premažite tavu sa maslinovim uljem te dodajte luk, celer i tikvice. Pržite 4-5 minuta miješajući dok povrće ne omekša.

05.

Nakon što je tjestenina kuhana, ocijedite je. Lagano razdvojite losos i dodajte ga tjestenini zajedno sa povrćem.

06.

Smrvite sir i dodajte ga tjestenini.

07.

Na kraju začinite koprom, paprom i limunovim sokom

08.

Napomene:

09.

- umjesto sira ricotta možete koristiti svježi kravlji sir

žena.hr
4.7.2008.