Tjestenina s umakom od limuna

Tjestenina s umakom od limuna

Sastojci

0 kom 500 g izrazito širokih rezanaca
0 kom 4-5 l kipuće vode
0 kom 1 limun
0 kom 500 ml (1/2 l) slatkog vrhnja 3-4 žlice mineralne vode
0 kom sok od 1 limuna
0 kom solju i paprom
0 kom 60 g nastruganog parmezana
0 kom Savjet:

Priprema

01.

kuhati 8-10 min u

02.

istresti u cjediljku i isplahnuti hladnom vodom, ocijediti, staviti na toplo.

03.

Za umak

04.

oprati, osušiti, nastrugati koru, odstraniti bijelu kožu i svu kožicu, limun narezati na male kockice izmiješati sa

05.

zakuhati, kuhati oko 5 min, dodati

06.

kuhati daljnjih 5 min, umak začiniti

07.

kuhanu tjesteninu izmiješati s umakom od limuna i

08.

staviti u plitku posudu i posuti nastruganom limunovom korom.

09.

tjesteninu poslužiti uz pečena pileća prsica ili odrezak i miješanu salatu.

žena.hr
7.2.2013.