kuhati 8-10 min u
Sastojci
0 kom 500 g izrazito širokih rezanaca
0 kom 4-5 l kipuće vode
0 kom 1 limun
0 kom 500 ml (1/2 l) slatkog vrhnja 3-4 žlice mineralne vode
0 kom sok od 1 limuna
0 kom solju i paprom
0 kom 60 g nastruganog parmezana
0 kom Savjet:
Priprema
01.
02.
istresti u cjediljku i isplahnuti hladnom vodom, ocijediti, staviti na toplo.
03.
Za umak
04.
oprati, osušiti, nastrugati koru, odstraniti bijelu kožu i svu kožicu, limun narezati na male kockice izmiješati sa
05.
zakuhati, kuhati oko 5 min, dodati
06.
kuhati daljnjih 5 min, umak začiniti
07.
kuhanu tjesteninu izmiješati s umakom od limuna i
08.
staviti u plitku posudu i posuti nastruganom limunovom korom.
09.
tjesteninu poslužiti uz pečena pileća prsica ili odrezak i miješanu salatu.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb