Operite tikvice i ukoliko je potrebno očistite koštice iz sredine. (Manje tikvice nije potrebno čistiti od koštica, a i ukusnije su od većih.)
Sastojci
Priprema
Brokulu operite i odvojite od tvrde stabljike na manje dijelove. Kratko prokuhajte u slanoj vodi pa ocijedite. Možete sačuvati vodu od kuhanja pa njome zamijeniti vodu za intenzivniji okus. VAŽNO! Pripazite da se brokula ne raskuha u ovom stadiju jer se kasnije još toplinski tretira.
U posebnom loncu skuhajte tjesteninu al dente. Također pripazite da tjestenina ne bude prekuhana.
U velikom loncu na malo ulja popržite češnjak i dodajte prstohvat muškatnog oraščića. Kada češnjak promijeni boju dodajte tikvice narezane na kockice i pržite dok ne omekšaju.
Tikvice polijte sa 400 ml vode (najbolje je iskoristiti onu u kojoj se kuhala brokula) i dobro umiješajte sadržaj vrećice juhe od brokule.
Kuhajte 10 minuta povremeno miješajući, a zatim dodajte prokuhanu brokulu. Na laganoj vatri kuhajte još nekoliko minuta. Pospolite i popaprite po želji.
Dodajte vrhnje za kuhanje i nastavite kuhati još 2 minute pazeći da vrhnje ne provrije.
Na kraju umiješati kuhanu tjesteninu i još kratko kuhati neprestano miješajući.
Poslužiti posuto parmezanom.
Dobar tek!