Tjestenina s tikvicama i brokulom

Tjestenina s tikvicama i brokulom

Sastojci

0 kom 500 g brokule
0 kom 3 manje tikvice (ili dvije veće)
0 kom 1 vrećica juhe gotove od brokule
0 kom 300 g tjestenine
0 kom 300 ml vode
0 kom 50 ml vrhnja za kuhanje
0 kom malo ulja
0 kom 2 režnja češnjaka
0 kom prstohvat muškatnog oraščića

Priprema

01.

Operite tikvice i ukoliko je potrebno očistite koštice iz sredine. (Manje tikvice nije potrebno čistiti od koštica, a i ukusnije su od većih.)

02.

Brokulu operite i odvojite od tvrde stabljike na manje dijelove. Kratko prokuhajte u slanoj vodi pa ocijedite. Možete sačuvati vodu od kuhanja pa njome zamijeniti vodu za intenzivniji okus. VAŽNO! Pripazite da se brokula ne raskuha u ovom stadiju jer se kasnije još toplinski tretira.

03.

U posebnom loncu skuhajte tjesteninu al dente. Također pripazite da tjestenina ne bude prekuhana.

04.

U velikom loncu na malo ulja popržite češnjak i dodajte prstohvat muškatnog oraščića. Kada češnjak promijeni boju dodajte tikvice narezane na kockice i pržite dok ne omekšaju.

05.

Tikvice polijte sa 400 ml vode (najbolje je iskoristiti onu u kojoj se kuhala brokula) i dobro umiješajte sadržaj vrećice juhe od brokule.

06.

Kuhajte 10 minuta povremeno miješajući, a zatim dodajte prokuhanu brokulu. Na laganoj vatri kuhajte još nekoliko minuta. Pospolite i popaprite po želji.

07.

Dodajte vrhnje za kuhanje i nastavite kuhati još 2 minute pazeći da vrhnje ne provrije.

08.

Na kraju umiješati kuhanu tjesteninu i još kratko kuhati neprestano miješajući.

09.

Poslužiti posuto parmezanom.

10.

Dobar tek!

žena.hr
12.3.2019.