Tjestenina s rikulom

Tjestenina s rikulom

Sastojci

0 kom 350 g špageta 4 žlice maslinova ulja 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana 1 crvena papričica chilija, očišćena i nasjeckana naribana korica 1 i 1/2 neprskanog limuna 2 žlice limunova soka 50 g rikule, narezane na komade veličin

Priprema

01.

minute KUHANJE 10 minuta ZA 4 osobe

02.

Priprema

03.

Skuhajte tjesteninu u puno slane vode, prema naputku na omotu, da ostane al dente. 2. U maloj posudi zagrijte ulje na slaboj vatri. Dodajte češnjak, chili i limunovu koricu i popržite oko 2 minute da češnjak omekša. Potom dodajte limunov sok. 3. Ocijedite tjesteninu, stavite je u zdjelu i prelijte začinjenim uljem. Potom dobro umiješajte listove rikule i parmezan. 4. Začinite tjesteninu solju i paprom te odmah poslužite. Uz nju poslužite i parmezan za posipanje.

04.

Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood

05.

Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

žena.hr
11.1.2014.