Tjestenina s rajčicom

Tjestenina s rajčicom

Sastojci

0 kom Tjestenina (500g)
0 kom Parmezan(po želji)
0 kom Luk (1/2 manjeg luka)
0 kom Bijeli luk (češnjak) 2-3 režnja
0 kom Maslinovo ulje (3-5 jušne žlice)
0 kom Rajčica 1kg (ili 2 konzerve pelata)
0 kom Šećer
0 kom Sol
0 kom Papar
0 kom Bosiljak

Priprema

01.

Zakipiti veliki lonac posoljene vode. Kad voda zakipi staviti u nju tjesteninu i kuhati po uputi na pakiranju.

02.

Zrele rajčice potopiti u vrelu vodu kako bi se koža odvojila od mesa rajčice. Kožu odstraniti. Tako oguljenu rajčicu nasjeckati na kockice i staviti na ugrijlano maslinovo ulje i luk. Dinstati tako nekoliko minuta. Podliti vodom (ili vrtnim temeljcem). Poklopiti i kuhati/dinstati tako 10-tak minuta. Dodati žličicu šećera i prstohvat soli. Papar. Ukoliko je umak kiselkast dodati još malo šećera. Sve zajedno krčkljati još nekoliko minuta. Po potrebi i ukusu još dodatno začiniti.

03.

U gotovi umak dodati kuhanu tjesteninu i sve zajedno izmješati te pustiti 5min da se sastojci sljube.

04.

Servirati na tanjur, posipati parmezanom i na vrh staviti listić bosoljka kao (jestivu) dekoraciju.

05.

Dobar tek!!

žena.hr
23.4.2013.