Tjestenina punjena svježim sirom i špinatom

Tjestenina punjena svježim sirom i špinatom

Sastojci

0 kom 200 g listova lasagna
0 kom 400 g svježeg kravljeg sira
0 kom 225 g špinata
0 kom 2 dl mlijeka
0 kom 2 režnja češnjaka
0 kom 400 g rajčice ili pelata iz konzerve
0 kom 100 g mozarella sira
0 kom maslinovo ulje

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite vatrostalnu posudu sa uljem.

02.

Rasporedite na listove lasagne svježi sir i špinat. Namotajte listove i nakon toga ih prerežite na pola. Stavite ih u vatrostalnu posudu.

03.

U posebnoj posudi pomiještajte mlijeko, češnjak i rajčice. Stavite na vatru tako da zavri. Držite na smanjenoj vatri 2-3 minute uz stalno miješanje. Po želji možete začiniti sa malo soli i papra.

04.

Prelijte umak preko narolanih lasagna listova, posipajte sa mozarellom i stavite u zagrijanu pećnicu te pecite 30 minuta.

žena.hr
25.7.2008.