Tjestenina bolognese sa sirom

Tjestenina bolognese sa sirom

Sastojci

0 kom 500 grama mljevenog mesa
0 kom 2 glavice crvenog luka
0 kom 500 grama tjestenine
0 kom 25 dkg tvrdog sira
0 kom mozzarella
0 kom crvena paprika
0 kom mljeveni crni papar
0 kom vegeta
0 kom rajčica iz tube

Priprema

01.

Narežemo glavice luka na sitno i stavimo na maslinovo ulje da se zaprži

02.

Na to stavimo crvenu papriku,vegetu i papar,pa zalijemo sa razmućenom rajčicom da se malo izdinsta

03.

Kada smo to izdinstali dodajemo mljeveno meso po izboru i kuhamo ga

04.

U međuvremenu skuhamo tjesteninu u slanoj vodi

05.

kad je tjestenina skuhana ocjedimo je i pomiješamo zajedno sa skuhanim mljevenim mesom

06.

Tepsiju nauljimo i u nju istresemo tjesteninu s mljevenim mesom

07.

Na tjesteninu istgamo komadiće mozzarelle i naribamo sir

08.

Sve to zajedno stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na temperaturu od 200 stupnjeva

09.

Kada se sir otopi na tjestenini jelo je gotovo

žena.hr
7.6.2015.