Tirolski rezanci s krpicama od zelja

Tirolski rezanci s krpicama od zelja

Sastojci

0 kom 1 kg bijelog zelja
0 kom 2 velika luka
0 kom 75 g svinjske masti
0 kom solju, paprom
0 kom 250 g širokih rezanaca
0 kom 2-3 l kipuće slane vode
0 kom 250-300 g kobasice s češnjakom

Priprema

01.

tanko narezati, oprati i dobro ocijediti

02.

očistiti, narezati na kockice

03.

podgrijati u loncu (po mogućnosti od lijevanog željeza), propirjati luk na masti, dodati narezano zelje; začiniti

04.

i uz stalno miješanje pržiti još oko 25 min dok sve ne postane svijetlosmeđe,

05.

zakuhati u

06.

povremeno miješati; kad zakipi pustiti da još lagano kuha oko 10 min procijediti rezance, isprati u hladnoj vodi i ocijediti

07.

očistiti, prerezati popola, narezati na ploške, pomiješati s rezancima i zeljem, podgrijati miješajući, te na kraju dodati sol i papar.

žena.hr
15.1.2013.