tanko narezati, oprati i dobro ocijediti
Sastojci
0 kom 1 kg bijelog zelja
0 kom 2 velika luka
0 kom 75 g svinjske masti
0 kom solju, paprom
0 kom 250 g širokih rezanaca
0 kom 2-3 l kipuće slane vode
0 kom 250-300 g kobasice s češnjakom
Priprema
01.
02.
očistiti, narezati na kockice
03.
podgrijati u loncu (po mogućnosti od lijevanog željeza), propirjati luk na masti, dodati narezano zelje; začiniti
04.
i uz stalno miješanje pržiti još oko 25 min dok sve ne postane svijetlosmeđe,
05.
zakuhati u
06.
povremeno miješati; kad zakipi pustiti da još lagano kuha oko 10 min procijediti rezance, isprati u hladnoj vodi i ocijediti
07.
očistiti, prerezati popola, narezati na ploške, pomiješati s rezancima i zeljem, podgrijati miješajući, te na kraju dodati sol i papar.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb