Mikserom izradite mascarpone i šećer u prahu dok ne dobijete finu kremastu smjesu.
Sastojci
0 kom 200 gr piškota
0 kom 250 gr mascarponea
0 kom 3 dcl slatkog vrhnja
0 kom 50 gr šećera u prahu
0 kom 2 dcl crne kave
0 kom 1 dcl ruma
0 kom kakao
Priprema
01.
02.
Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag koji zatim lagano umješajte u mascarpone.
03.
U duboki tanjur ili zdjelicu stavite kavu i rum.
04.
Piškote namačite u mješavinu kave i ruma i složite na dno čašice.
05.
Kada ste piškotama pokrili dno čašice, preko njih stavite pripremljenu kremu od masarponea i šlaga.
06.
Složite drugi red piškota, i preko toga opet stavite sloj kreme.
07.
Tiramisu bogato pospite kakaom u prah i ostavite ga u hladnjaku minimalno 4 do 5 sati, a najbolje bi bilo da odstoji preko noći.