Tiramisu sa trešnjama

Tiramisu sa trešnjama

Sastojci

0 kom 400 g piškota
0 kom 2 dcl mlijeka
0 kom Kompot
0 kom 400 g trešanja (može i nekog dr. voća)
0 kom 150 g šećera
0 kom 1 vrećica želatine u prahu
0 kom 4 žlice kakaa
0 kom 1 dl ruma
0 kom Krema
0 kom 250 g svježeg sira
0 kom 4 žumanca
0 kom 6 žlica šećera
0 kom 2,5 dl slatkog vrhnja
0 kom par kapi arome višnje (ili jagode)

Priprema

01.

Trešnje oprati i očistiti od koštica. Skuhati kompot od trešanja i šećera. Kuhati kratko, dok trešnje ne puste sok. Kad je gotovo, sok procijediti i u njega dodati rastopljenu želatinu.

02.

Žumanca pjenasto umutiti s šećerom, u to dodati ocijeđeni svježi sir. Slatko vrhnje posebno izraditi, te ga dodati u smjesu od sira. Na kraju dodati par kapi arome višnje.

03.

Pomiješati mlijeko, rum i kakao, te u tu smjesu umakati piškote. Piškote slagati u duboki kalup ( ja sam slagala u pleh 20×30), na njih namazati pola kreme, po kremi rasporediti pola trešanja i politi s pola soka od kompota. Ponoviti postupak još jednom. Kad je gotovo staviti u frižider da se dobro ohladi.

04.

žena.hr
9.6.2010.