Žumanjke izmiksati sa šećerom u prahu i staviti da se kuha na pari oko 10 minuta dok se ne zgusne. Kad se dobro ohladi dodati mascarpone sir i malo umutiti. Posebno umutiti slatko vrhnje te dodati prethodnoj smjesi i ponovo umutiti mikserom.
Sastojci
0 kom 2 žumanjka
0 kom 50 g šećera u prahu
0 kom 500 g mascarpone sira
0 kom 250 ml slatkog vrhnja
0 kom 250 g jagoda
0 kom vrećica vanilin šećera
0 kom 300 g keksa sa maslacem
0 kom šaka sjeckanih badema
Priprema
01.
02.
Kekse staviti u vrećicu, i izmrviti, a bademe isjeckati na sitne komadiće
03.
Jagode narežite na ploške i posipajte ih vanilin šećerom.
04.
Na dno čaše izlijte malo kreme, zatim na nju poredajte zašećerene jagode. Pospite ih keksima i bademima te ponovite još jedan red sira, jagoda i keksa. Na vrh stavite kremu od sira i ukrasite manjim komadima jagoda i bademima. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi.