Za početak skuhajte jaku bez šećera kavu i ostavite da se hladi. Dok se kava hladi pripremite smjesu.
Sastojci
0 kom 250 g Mascarpone sira
0 kom 200 g vrhnje za šlag
0 kom 150 g šećera u prahu
0 kom 2 vrećice vanilin šećera
0 kom kakao
0 kom piškote
0 kom 1 šalica jake kave
0 kom 4 čaše
Priprema
01.
02.
U jednoj zdjeli napraviti šlag od vrhnja za šlag. U drugoj zdjeli pomiješati Mascarpone sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Zatim sjediniti te dvije smjese. Piškote prepoloviti na pola.
03.
U dublju zdjelu staviti dosta kakaa. Svaku čašu zaroniti u kakao. Na dno čaše malo kakaa staviti da ima podlogu. Slagati dvije žlice kreme, pa malo kakaa, pa dvije polovice piškota malo umočenih u kavu s jedne i sa druge strane. Posuti malo kakaa i staviti smjesu da pokrije piškotu. Ponovno posuti malo kakaa. Postupak ponavljati do vrha čaše. Na kraju dekorirati kakaom.
04.